Egon og Emil havde set frem til denne telttur hele sommeren – en perfekt anledning til både hygge, naturoplevelser og en masse sjov. Da de begge havde cøliaki, krævede det lidt ekstra planlægning for at sikre, at maden var glutenfri, men det stoppede dem ikke.

De mødtes lørdag morgen, og bilen var pakket med soveposer, telte og vigtigst af alt: mad. Emil havde lavet små poser med glutenfri havregryn, nødder og tørret frugt til morgenmad. “Så er vi klar til at klare os selv som rigtige vildmarksmænd!” jokede han.

Da de nåede frem til lejrstedet, gik de straks i gang med at sætte teltet op, og det varede ikke længe, før deres lejr stod klar. Derefter satte de sig i deres campingstole med lidt glutenfri knækbrød og hummus som mellemmåltid. Det føltes fantastisk at være ude i naturen, omgivet af træer og frisk luft, og de nød stilheden et øjeblik, inden de begyndte at snakke om, hvad de ville opleve de næste par dage.

Til frokost havde de planlagt at lave glutenfri sandwich med kylling, salat og avokado. Emil havde været flittig og bagt et glutenfrit brød hjemmefra. “Det er måske ikke bagerens bedste,” grinede han, “men det gør arbejdet!” De delte frokosten, og under måltidet talte de om gamle minder, hvor det viste sig, at de faktisk ikke havde haft tid til en ordentlig snak i månedsvis.

Efter maden gik de på en lang gåtur. De fjollede rundt og samlede nogle flotte sten og grene, som de ville bruge til en lille lejrdekoration. Efter flere timers udforskning var de ved at være godt trætte. De satte sig tilbage i deres stole, og Egon hev glutenfri müslibarer op af tasken. “Perfekte mellemmåltider i naturen!” sagde han.

Middagen var noget, de havde set frem til. Egon havde forberedt en glutenfri pastasalat med pesto og grillede grøntsager. Emil tændte bål, mens Egon varmede maden i en gryde. De nød måltidet ved bålet, med flammernes dansende skær som baggrund. Middagsstemningen var helt magisk, og de kunne ikke lade være med at grine over deres tidligere mislykkede forsøg på at lave glutenfri retter.

Efter maden sad de omkring bålet med deres kopper, fyldt med varm te. “Er der noget bedre end at sidde her i mørket og bare slappe af?” spurgte Emil. De blev enige om, at naturen og hinandens selskab var alt, de behøvede for at få en fantastisk telttur.

Da det blev sengetid, rullede de soveposerne ud i teltet og faldt hurtigt i søvn med lyden af vinden og nattens dyr omkring dem. Morgenen efter vågnede de til fuglesang og gik straks i gang med morgenmaden. Emil fandt glutenfri pandekagemix frem, og snart duftede det af nybagte pandekager i hele lejren. “Ingen tur uden pandekager!” erklærede Egon stolt, mens han vendte en pandekage i gryden.

Efter morgenmaden pakkede de lejren sammen, men ikke uden at love hinanden, at de snart ville tage på endnu en tur. For dem var teltturen en pause fra hverdagen – et pusterum fyldt med grin, god glutenfri mad og alt, hvad de kunne ønske sig i hinandens selskab.

Miljøvenlig tøjvask med sæbebær og æteriske olier