Hvad er et oversættelsesbureau? 4 tips til gode oversættelser

Oversættelsesbureauer har ofte specialiseret sig i oversættelse af tekster inden for et bestemt område eller sprog, og deres medarbejdere har ofte en omfattende viden om deres sprogs kultur og særlige udtryk.

Hvad er et oversættelsesbureau?

Et oversættelsesbureau er en virksomhed, der tilbyder oversættelsestjenester til andre virksomheder eller privatpersoner. Oversættelsesbureauer har typisk specialiseret sig i oversættelse af tekster inden for bestemte fagområder, og de har ofte tilknyttet sig et netværk af fagligt kompetente oversættere.

2 fordele ved at bruge et godt oversættelsesbureau

 • Fordel 1: Oversættelsesbureauet har specialiseret sig i bestemte fagområder, og kan derfor tilbyde en mere kvalitativ oversættelse.
 • Fordel 2: Du får adgang til et netværk af fagligt kompetente oversættere, hvilket gør det muligt at finde den helt rigtige oversætter til den type tekst, du har brug for at få oversat.

De 3 principper for gode oversættelser

 1. Oversætteren skal have en grundig forståelse for kulturen og det sprog, der skal oversættes til.
 2. Oversættelsen skal være præcis og korrekt.
 3. Oversættelsen skal have en forståelse for målgruppen.

Top 5 oversatte sprog i Danmark

 1. Dansk/engelsk, engelsk/dansk
 2. Dansk/ tysk, tysk/dansk
 3. Dansk/fransk, fransk/dansk
 4. Dansk/svensk, svensk/dansk
 5. Dansk/norsk, norsk/dansk

4 tips til gode oversættelser

 1. Find et godt oversættelsesbureau: De professionelle bureauer har ofte specialiseret sig i oversættelse af tekster inden for et bestemt område eller sprog, og deres medarbejdere har ofte en omfattende viden om deres sprogs kultur og særlige udtryk
 2. Sørg for at oversættelsen er præcis og korrekt: Oversættelsen skal være præcis og korrekt. Korrekturlæsning
 3. Oversættelsen skal have en forståelse for målgruppen: At kende målgruppen er afgørende for, hvordan man oversætter teksten. Her vil en indfødt oversætter med erfaring ofte kunne forstå kontekst og tone på et niveau, der gør, at oversættelsen føles helt rigtig for læseren.
 4. Vær opmærksom på kulturelle forskelle: De fleste sprog har forskellige kulturelle konnotationer, og det er ofte vigtigt at være opmærksom på, hvordan de forskellige kulturer forstår de samme ord og sætninger.