Det er ingen hemmelighed at produktionen af fodtøj og specifikt sneakers ikke er speciel miljøvenligt. Spørgsmålet er hvilke intiativer tager vi hos Street-Bill, i det omfang muligt, for at være mindre del af den samlede CO2 udledning. Først og fremmest er vi for nyligt begyndt at forhandle en række produkter kendetegnet ved navnet “Next Nature”, alle produkter med de 2 ord inkluderet er tæt på CO2 neutrale og er blandt andet konstrueret af genanvendelige materialer. 

Det omfatter produkter som Nike Dunk Low Next Nature “Sail” og Nike Dunk Low Next Nature “Black White”. En lighed mellem produkter er vægten, ved at benytte genanvendeligt materiale har Nike formået at fjerne komponenter i konstruktionen, som tilsammen giver et letvægts og fint resultat. 

Udover vi hos Street-Bill forsøger at forhandle flere og flere CO2 neutrale produkter, gør vi også meget op i indpakningen af pakker, når de sendes ud til forbrugeren. Fremfor at bruge bobleplast, bruger vi genanvendeligt papir. Dette sikrer en miljøbevidst indpakning af vores limited edition sneakers.  

Indtil nu har vi kun set “Next Nature” konstruktionen, og dermed et mere miljøvenligt resultat på Nike Dunk modellen i både high og low. Det afspejles blandt andet på den multifarvede Nike Dunk High Next Nature “Oil Green”, som virkelig fanger øjet. 

Vi håber fremtiden bringer flere “Next Nature”-releases med sig, især håber vi et Air Jordan 1 release snart udkommer. Årsagen er nemlig at Air Jordan 1 Mid er den model, der sælges absolut mest af. At kunne belaste miljøet mindre er en af vores kerneværdier, netop fordi sneakerverden har et markant carbon footprint målt globalt. 

På trods af din ønskede eksklusive sneaker ikke er del af “Next Nature”-serien kan du dog roligt shoppe den suveræne bestseller Nike Air Jordan 1 Mid “Gym Red Black White”. Det skyldes kort sagt, at Nike hele tiden prøver at forbedre produktionen ved at arbejde hen imod mindre CO2 udledning.