Dette indhold er sponsoreret

Vi hører hele tiden om, at isen smelter og kloden bliver varmere på grund af den globale opvarmning. Der har været et øget fokus på den globale opvarmning og klimaet de seneste år. Det har også gjort, at der er et øget fokus på, hvad man selv kan gøre for at sikre, at man lever mere miljøvenligt. Der er i dag rigtig mange, der selv prøver på at leve mere miljøvenligt ved for eksempel ikke at spise kød eller mindske deres forbrug. Men det er ikke det eneste man kan kigge på, når man vil prøve at leve mere miljøvenligt. Det kan også være en rigtig god ide at kigge på ens el forbrug, da det også kan skade klimaet. Vi har her samlet et par råd til, hvordan du kan gøre dit elforbrug mere miljøvenligt. 

Ventilation

En af de ting som der kan bruge meget strøm i ens hjem er ventilation, og hvis man har et gammelt ventilationsanlæg, kan man hurtigt komme til at bruge rigtig meget el. Det kan derfor være en rigtig god ide at lave en energioptimering af ventilation i sit hjem, da det kan hjælpe med at mindske elforbruget med op til 50 procent. Gamle ventilationsanlæg bruger nemlig ofte meget mere strøm end de nyere modeller. Det kan både skyldes fejl i automatikken i anlægget, men også at flere komponenter af anlægget simpelthen ikke virker optimalt, fordi de ikke er blevet vedligeholdt. Her kan det være en rigtig god ide at få det undersøgt af en professionel, så de elementer af anlægger, der ikke virker kan blive udskiftet. Nogle gange kan det endda være en god ide at skifte det helt ud. Det kan selvfølgelig godt lyde dyrt, men det kan alligevel godt betale sig, da du ofte vil opleve at få en meget billigere elregning i sidste ende.  

Vær opmærksom på dit el forbrug

Nogle gange så skal der ikke mere til end bare at være opmærksom på sit eget forbrug, når det handler om at leve mere miljøvenligt. Det angår både, når man køber ind, når man shopper tøj og ting, og når man bruger el. De er nemlig alle sammen miljøsyndere, men ofte kan det at være opmærksom på ens eget forbrug hjælpe med at mindske det. Det kan være de små ting, såsom at vente med at vaske en vask til når man kan fylde den helt op. Lade være med at tænde for opvaskeren medmindre den er helt fyldt. Og lave en kande te i stedet for at lave adskillige kopper om dagen.