Hvis du aldrig har været i Sri Lanka, er det nu, du skal gøre det. Denne smukke ø er berømt for sine strande, frodige regnskove, gamle byer og safari’er i naturen. Landet byder også på flere spændende rejsemål, som ingen rejsende med respekt for sig selv bør gå glip af. Fra det naturskønne vestlige bjergland til spændende gamle byer som Anuradhapura og elastiske bakker i de nordlige sletter har Sri Lanka meget at tilbyde rejsende af enhver art. For at hjælpe dig med at planlægge din rejse til Sri Lanka og pakke dine kufferter på ingen tid har vi samlet alt det, du skal vide, før du tager på rejse til Sri Lanka.

Tjek, om Sri Lanka er på din rejseliste, før du bestiller din flyrejse!

Tag et fly til Sri Lanka fra din nærmeste lufthavn. Du kan også komme dertil fra Europa eller Nordamerika via langdistanceflyvninger, som normalt er billigere end direkte flyvninger. Sri Lanka har flere internationale lufthavne, så du vil ikke have problemer med at finde en lufthavn i nærheden af dig. Det vigtigste, når du rejser, er at tjekke, om Sri Lanka er på din rejseliste, inden du booker dit fly og ankommer til lufthavnen. Landets travleste lufthavne ligger i Colombo og Kandy.

Tjek ikke bare vejrudsigten, men også andre rejsendes tips, før du tager af sted.

Tjek, hvad de lokale siger om vejret, før du tager af sted – nogle gange har de lært at leve med det, mens andre gange er de mere optimistiske, og eksperter forudsiger endda vinderårene. Når du planlægger din rejseplan, skal du sørge for at tage højde for den tid på året, hvor du rejser – nogle områder er meget overfyldte på visse årstider. Hvis der er noget bestemt, du gerne vil lave eller se, skal du undersøge, om det er tilgængeligt på din foretrukne årstid. Det kan være nødvendigt at ændre din rejseplan eller rejse uden for sæsonen, hvis det er nødvendigt!

Book din indkvartering så tidligt og skræmmende i forvejen som muligt.

Sri Lankas store efterspørgsel efter indkvartering betyder, at det ikke er ualmindeligt at skulle booke en måned i forvejen. Hvis du rejser med venner eller familie, kan det være svært. Vores råd er, at du skal booke din indkvartering så tidligt og så ofte som muligt. Hvis du har booket din indkvartering, anbefaler vi, at du sætter lidt tid (og penge) af til at udforske resten af Sri Lanka, inden du rejser.

Spis gademad, hvor det er muligt.

Sri Lanka er et paradis for madelskere. Med så mange forskellige typer af retter er du sikker på at finde noget, der passer til dine smagsløg og dit budget. Sri Lankas gadekøkken er i høj grad påvirket af indiske og sydasiatiske smagsoplevelser med en række retter som stegt fisk, karryretter og rotis. Det srilankanske indlandskøkken er rigt på fisk og skaldyr samt vegetariske muligheder. Andre lokale delikatesser omfatter krydret krabbecurry og Mee Hoon Paal (flade risnudler). Kystkøkkenet byder på lækre lækkerier som bløde kokosnøddeknolde og friske rejer i en syrlig tamarind-sauce. Til dessert kan du prøve den forfriskende kokosnøddeis eller den traditionelle Messiya Roti, der minder om nogle indiske brød.

Få en guide eller brug lokal viden, når du besøger regnskove, gamle byer og naturområder.

Du har brug for en guide for at få mest muligt ud af din tur. Det kan arrangeres gennem hoteller, gæstehuse og rejseselskaber og vil hjælpe dig med at undgå at besøge farlige områder eller fare vild i de mange byer. Hvis du rejser på egen hånd, er det værd at sørge for, at du har et kort med dig.

Vær sikker, mens du er i Sri Lanka, og kend de risici, du skal være opmærksom på.

Sri Lanka anses for at være et sikkert rejseland med den laveste kriminalitet i Sydasien. Du bør dog være opmærksom på nogle risici, som du kan støde på, når du rejser i Sri Lanka. Du bør undgå at gå ud alene sent om aftenen og sørge for, at dine personlige ejendele er sikre. Der har været overfald på turister, som har befundet sig i højrisikoområder og ikke har søgt beskyttelse. Der har også været en stigning i antallet af røverier, som kan være motiveret af, at folk er distraheret af deres mobiltelefoner eller andre elektroniske apparater, så det er bedst at holde telefonen væk, når du er på farten.

Konklusion

Sri Lanka står på mange rejsendes liste og er et populært rejsemål for backpackere. Med sin rige kultur, sine smukke strande og sin mangfoldige blanding af dyreliv er det nemt at se hvorfor. Men inden du tager af sted, er der et par ting, du bør vide om Sri Lanka, som du bør være opmærksom på, inden du bestiller din flyrejse. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at forberede din rejse.