Når du kører forbi dit supermarkedet efter øl, så tænker du sandsynligvis ikke over, hvor meget du belaster miljøet. Heldigvis findes der andre måder. Et bryggeri anvender rigtig meget energi på fremstillingen af øl. Der bliver bugt mange ressourser på køling forskellige steder i processen. Når adåser er tappet, så pakker man dåserne med plastik. Herefter køres det ud til forbrugerne i supermarkederne. Herefter kører forbrugeren ned til det lokale supermarkedet. Der bliver brugt rigtig mange resourser på ølbrygning. 

Der går typisk kun 4 naturlige råvarer i øl, nemlig malt, humle gær og vand. Det som der tilsættes mest af er vand, men herefter kommer malt. Malt fremstilles af 100% naturligt hos landmanden på marken. Når maltbyg er høstet, så kører dette til et malteri, hvorefter den malt som bguges til fremstilling af øl fremkommer. Der tilsættes i processen ikke noget udover der anvendes vand, så malt byggen kan spire som den ellers ville have gjort nede i jorden. Malt er derfor 100% naturligt.

Når man brygger øl, så tager man den malt der kommer fra malteriet, og tilsætter vand. Her holder man så helt bestemte temperaturer, hvorved de naturlige enzymer der findes i malt, omdanner stivelsen til sukker. De store bryggerier tilsætter typisk enzymer. Hvis man brygger øl hjemme, så tilsætter man ikke enzymer, men lader derimod de naturlige enzymer stå for omdannelsen. En af de store fordele ved at brygge øl selv er, at man ved præcis hvad der kommer i øllet, og man ved om der er tilsat kunstige ting til øllet – Det bestemmer man nelig helt selv.

Det er dog ikke det eneste sted der er fordele ved selv at brygge øl. Du sparer også alt den transport der er forbundet med fremstillet af øl hos de store bryggerier. Du bestiller malt, humle og gær. Herefter fremstiller du alt hjemme ved dig selv. Hvis du også skulle have lyst til at prøve kræfter med ølbrygning, så kan du på siden https://brewlex.dk/, læse meget mere om ølbrygning, og ikke mindst hvordan du brygger hjemme ved dig selv.