Der findes mange professionelle serviceydelser, som ikke umiddelbart har meget at gøre med den grønne omstilling. Facility Management er en af dem.

Facility Management er, kort sagt, en serviceydelse, hvor en virksomhed varetager visse “hårde” og “bløde” vedligeholdelses- og driftsopgaver for en anden virksomhed. Opgaverne spænder vidt og bredt, og kan være alt lige fra opstilling til møder, catering og til udbedring af virksomhedens ødelagte facade.

Men selvom Facility Management som service måske ikke er det første man tænker på, når det kommer til grønne initiativer, så er der alligevel CO2, der kan spares på dette område. Det er i hvert fald hvad en ny virksomhed i København har sat sig for.

Bob on Bike skrotter varevognen i sin FM-service

Bob on Bike er en relativt ny handyman-virksomhed i København, der har lagt sig i selen for at komme klimaproblemerne til livs. Dette sker igennem et noget utraditionelt valg, når vi taler om traditionelle håndværkervirksomheder.

Bob on Bike har nemlig valgt at skrotte håndværkerens primære redskab – varevognen – og skifte den ud med en simpel ladcykel.

Ved at undlade at bruge bilen i Facility Management-arbejdet sparer Bob on Bike miljøet for mange kg. CO2 om året. Og det er netop disse slags innovative løsninger, der er brug for, når vi taler om den grønne omstilling.

Du kan læse mere om Bob on Bike’s Facility Management her.

Løsningerne skal indtænkes hvor det kan lade sig gøre

Bob on Bike har vist sig at være dygtige til at få spottet de helt små områder, hvor de fleste andre måske begår lidt flere klimasynder end de behøver.

Vi kender det jo alle fra os selv i privaten: Tag cyklen – eller brug benene – i stedet for bilen. I hvert fald når det er muligt. Og de samme principper gælder selvfølgelig også for virksomhederne.

Bob on Bike står her i en lidt særlig situation. Virksomheden har afgrænset sig selv til udelukkende at operere med sine handyman-services i det indre København. Og det er netop den geografiske afgrænsning af Bob on Bike’s services, der gør det muligt for dem at indoperere cyklen centralt i deres koncept.

Desuden har fravalget af bilen også været gavnlig til at nedbringe Bob on Bike’s pris på en handyman, sammenlignet med konkurrenternes priser. Omkostningerne til en cykel er nemlig ikke lige så store som dem til en varebil. 

Som virksomhed behøver man ikke nødvendigvist at være alt for alle. Så længe man kan levere værdi til nogen – evt. dem, der udelukkende befinder sig i ens lokalområde – så kan man tilgodese klimaet på en oplagt måde. Her undgår man nemlig nødvendigheden af at bruge bilen som den osende klimatilsmudser, som den jo i sidste ende er.