kaffekapslen.. 

Den kender alle efterhånden – den bliver i Danmark brugt over 60 millioner gange, hver eneste måned, i de danske hjem.
 
Den findes to store spillere på markedet, når det kommer til Kaffekapsler. Vi har Nespresso og Dolce Gusto.
Nespresso står for ca 70% af det Europæiske markedet.

Nespresso´s kaffekapsel, er ikke den nye sag – den har været på markedet i mange år efterhånden. Tilbage i 2021 udløb ders patent på kaffekapslen fra deres “original line” som er den de fleste kender i dag.

 
Efter at deres patent udløb begyndte der er komme meget mere konkurrence på salg af kaffekapslen og mange virksomheder begyndte også at kigge ind i hvordan man kunne forbedre den velkendte kaffekapsel af aluminium.
 
Herefter begyndte en masse virksomheder at lave kaffekapsler af alm. pp plast, som du også kender fra din vandflaske – dog stadigvæk med aluminium i toppen og bunden af kapsel.
Det har vist sig at være en “knap så god” løsning, da det gør det umuligt for forbrugere af affaldssortere kaffekapslen efter brug.
 
De senere år, er der kommer flere og flere “grønne” alternativer på markedet, som laver kaffekapsler på bio-plast, alså på planter.
 
Dette er smart da de fleste lander kan affaldsortere dette og det letter derfor forbrugernes ansvar for hvordan de skal komme af med kaffekapslen efter brug.
 
Sidste år starten virksomheden Biokapslen deres virksomhed på fyn, som startede da de også mente at kunne gøre kaffekapslen smartere og mere bæredygtig.
I dag har biokaplen, sin egen produktion i deres haller i Odense og producere og sælger bionedbrydelige kaffekapsler, flydt med lækker kvalitetes kasse, som naturligivs også bliver ristet lokalt.
Hvis du gerne vil se nærmere på biokapslen og læse mere om deres version af kaffekapslen, kan du læse mere om dem her: biokapslen – kaffekapslen som du kender den, bare bæredyigtig