Rav er forstenet harpiks fra fyrretræer, der længe har været beundret for sin farve og naturlige skønhed lige siden begyndelsen af stenalderen. Rav bruges i stor stil til udarbejdelsen af smykker, men det er tidligere også blevet brugt som et helbredende middel inden for folkemedicin.

Rav kan deles ind i fem klasser, som er defineret på baggrund af deres kemiske sammensætning. Fordi rav stammer fra en blød og klistret masse af harpiks, så kan det indeholde både dyre og plantemateriale, som er havnet midt inde i massen. 

Rav findes i en række forskellige farver. Udover den sædvanlige gul, orange og brune farve, der er forbundet med farven “rav”, kan rav i sig selv variere fra en hvidlig farve til en lys citrongul, til brun og næsten sort. Andre usædvanlige farver inkluderer rødt rav (undertiden kendt som “kirsebærgult”), grønt rav og endda blåt rav, hvilket er sjældent og meget eftertragtet.

Rav har været brugt som materiale til at fremstille smykker siden stenalderen, som er omkring 13.000 år siden. Der er fundet ravsmykker i gamle grave mange steder rundt om i både Danmark og resten af Europa. 

Ravs lange historie, har givet den en særlig plads i vores kultur, og gjort rav til en dansk turistattraktion. Hvert år er der mange turister, som drager til de danske kyster, for at gå på ravjagt, hvor de går langs kysten og gennemsøger strandsandet for det gyldne rav. 

Hvis du også er interesseret i at prøve, at prøve at gå på ravjagt, så kan det være en god idé at benytte noget udstyr, der kan hjælpe dig med bedre at finde rav. Udstyr som en ravlygte vil kunne hjælpe med at lyse op, hvis der ligger rav i strandsandet. Du kan finde et stort udvalg af ravlygter hos Treasurehunter.dk, som har mange års erfaring i salg og rådgivning af ravlygter.