Mange mennesker ved ikke, hvad gorgonzola er, så her er en kort forklaring. Gorgonzola-ost er en italiensk blåskimmelost, der er fremstillet af mælk fra køer, der fodres med hø eller græs. Den har en blød konsistens, og smagen kan variere fra mild til stærk. Navnet stammer fra byen Gorgonzola i Lombardiet, hvor den første gang blev produceret i Italien i 1479 under hertug Gian Galeazzo Visconti.

Hvordan ser gorgonzola ost ud?

Gorgonzola-osten er blågrøn og marmoreret med hvide årer. Den har en intens, cremet smag, som gør den god til brug i opskrifter eller, som en bordost, der kan spises alene. Det færdige produkt kan variere fra mild til fuld smag, afhængigt af hvor lang tid gæringsprocessen varer. Gorgonzola-osten er opkaldt efter den by i Lombardiet, Italien, hvor den oprindeligt blev fremstillet

Hvordan smager gorgonzola?

Gorgonzola smager fantastisk, når den spises alene eller kombineret med andre ingredienser. Den har en blød konsistens og en intens smag, der kan variere fra mild til stærk, alt efter hvor længe den har været opbevaret.

Hvad kan man spise til?

Gorgonzola-ost kan spises alene, men den passer aldeles også på bordet, når der skal serveres et godt og solidt ostebord. Osten kan spises på kiks, boller, men du kan også smuldre den over en pizza, tilføje den i din tærte, eller i din madlavning, hvor smagen godt kan blive piftet lidt op.

Køb gorgonzola i dit lokale supermarked, men du kan også købe det på nettet ost Osteposten.dk. Osteposten har en masse forskellige oste, hvor du også kan vælge at få forskellige oste tilsendt på månedsbasis. Det er i hvertfald et tip til dig, hvis ud kender en som elsker oste, som du kan benytte dig af til vedkommendes næste fødselsdag. Du kan også læse mere om historien bag forskellige oste og produktioner på siden.