Fødevaresikkerhed i danmark er høj i fødevareindustrien, landbruget og myndighederne har et stort fokus på at sikre fødevarer til de danske forbrugere. De danske indsatser er nogle af de førende i hele verden. De danske virksomheder er dygtige og har i en stor grad af egenkontrol, hvor de selvstændige selv udvikler et system, der sikrer, at krav i fødevarelovgivningen, til kvalitet og fødevaresikkerhed overholdes.
Med en god hygiejne er en af grundstene for en høj fødevaresikkerhed. EU’s hygiejnelovgivning stiller krav til primærproducenter og fødevarevirksomheders hygiejne bliver overholdt. Nogle virksomheder følger de retningslinjer for praksis, der er anerkendt og vurderet af de danske fødevaremyndigheder der kommer på kontrolbesøg, mens andre selv udvikler deres programmer, der er tilpasset de specifikke forhold og produkter i netop deres respektive virksomhed.
De danske fødevaremyndigheder gennemfører kontrol af, at alle virksomheder har et egenkontrolprogram så de overholder og lever op til de lovgivningsmæssige krav på fødevaresikkerhedsområdet.