Bæredygtighed er et ord som de fleste efterhånden kender til. Men hvad er betydningen af ordet egentlig? Det er noget, som denne artikel kommer omkring. Man kan tage mange forskellige bæredygtige valg i sin hverdag. Vi danskere er storforbrugere af stort set alt. Man kan ved nogle enkelte klik bestille ting og sager, som kan blive leveret på sin adresse kun få dage efter.

Det er selvfølgelig smart. Men storforbruget har også en negativ side. Vores store forbrug og konsumption belaster vores klima, og bevidsthed omkring dette er første skridt mod en mere bæredygtig verden. Telefoner, fjernsyn og andre elektriske apparater er noget som virkelig belaster vores planet. Brugt elektronik kan derfor være et godt sted at starte.

Sæt dit bæredygtige aftryk på planeten

Man gør måske allerede noget, for at begrænse sit forbrug på en eller anden måde. Man vælger måske at medbringe sit eget net, når man skal ned at handle. Man er måske begyndt at skifte staniolen ud med papir, som nedsætter udslippet af CO2. Mange har også for længst skiftet bilen ud med jernhesten. Eller gået over til elbil fra at køre på benzin.

I stedet for at gå ud og investere i den nyeste smartphone på markedet, kunne man i stedet finde en brugt model fra året før. Så kan man indlevere sin gamle brugte, som en anden måske vil få lige så meget glæde ud af, som man gør med sin nye. Blue City går ind for en grønnere fremtid ved at genbruge mere:

  •       De køber brugt elektronik og sælger det videre til overkommelige priser
  •       Giver 2 års garanti på produktet
  •       Renser produkterne for gamle data

Vær med til at redde fremtiden

Det er alle de små skridt, der tæller. De små skridt kan pludselig blive store, og de medvirker alle til en mere bæredygtig verden.  Ifølge Den Danske Ordbog er bæredygtighed noget som sikrer eller indeholder positive resultater uden at ødelægge det foreliggende grundlag. Det er altså ikke noget der kan ske på en enkelt nat. Det er samtidig noget vi kan gøre for at forebygge.

Save The Future er med til at støtte Gold Standards klimabeskyttelsesprojekter. Disse går blandt andet ud på at beskytte klimaet, men også på at beskytte lokalsamfundene. Blandt andet sørger de for rent drikkevand, forbedring af sundheden og skaber lokale jobs. Hvis man bliver medlem af Save The Future, skaber man derfor mere værdi for lokalsamfund og bidrager til FNs klimamål.