Uanset hvor man bevæger sig hen, bliver man konstant mindet om vigtigheden i at tænke mere grønt og bæredygtigt. Hvad end det handler om en ændring i madvaner, at købe tøj i genbrug frem for nyt eller på anden vis leve mere bæredygtigt, så er det noget danskere hele tiden tager stilling til.

En måde hvorpå man kan påvirke og ændre sit CO2-aftryk er eksempelvis ved at skifte sin benzin- eller dieseldrevende bil ud med en el-bil. Som det ser ud i dagens Danmark lige nu, kan det dog være en dyr fornøjelse at anskaffe sig en el-bil, men ved at bestille en gratis beregning af registreringsafgiften hos Motorkompagniet APS, kan der være penge at spare ved at købe en brugt bil fra eksempelvis Tyskland.

Import fra Tyskland er nemt

Overvejer du også en el-bil, kan det være værd at overveje at importere fra Tyskland. Ved at importere sin el-bil fra Tyskland er der nemlig penge at spare. Det kan især være værd at overveje en brugt bil, da man så ikke skal betale moms i Danmark og dermed slipper med en tysk brugtmoms, der er lavere end den danske.

Selvom det er nemt at importere fra Tyskland, er der dog fortsat en række forhold, man skal tage stilling til, når man vælger at købe el-bil fra Tyskland. Her kan det være fordelagtigt at uddelegere det administrative til firmaer, der er eksperter i eksempelvis registreringsafgifter.

Hos Motorkompagniet APS opstilles en tjekliste over ting, man skal være opmærksom på ved køb af el-bil i Tyskland. Det drejer sig eksempelvis om prisen for at importere en bil fra Tyskland til Danmark – samt stillingtagen til om man vil hyre et fragtfirma, eller om man selv ønsker at tage til Tyskland for at få den transporteret hjem.

Derudover findes der også særlige krav til teknisk dokumentation, når en importeret bil fa Tyskland skal indregistreres i Danmark.

Uddelegering af administrative opgaver

For at være sikker på, at alt dokumentation er korrekt, når man skal til at indregistrere sin ny importerede el-bil fra Tyskland, så kan det være en fordel at uddelegerer det administrative arbejde til eksperter hos Motorkompagniet APS. Her tages der af alt det administrative og der sørges for at have korrekt dokumentation over for Motorstyrelsen. Dette er uanset, om man er bilforhandler eller privatperson – Motorkompagniet hjælper uanset hvad.

Med få enkelte skridt er det let at få en gratis beregning af registreringsafgiften på lige den bil, der ønskes at få importeret hjem fra Tyskland. Der skal blot sendes en mail med det ønskede køretøjs oplysninger, hvilket let kan oprettes som en sag i deres onlinesystem.

Herefter modtages en forhåndsvurdering af registreringsafgiften. En motiverede faktor for, at Motorkompagniet assisterer og laver gratis forhåndsvurderinger på køb af el-biler fra Tyskland, er netop et ønske om at støtte den grønne omstilling. Ved at gøre det let for forbrugerne at vælge den rigtige el-bil, som passer til deres behov, er Motorkompagniet med til at påvirke forbrugerne i en mere bæredygtig retning, der påvirker den grønne omstilling.