Skal kommende generationer opleve et hav fuld af liv eller et ødelagt og hendøende hav?

Det er det spørgsmål, en gruppe af internationale forskere gerne vil have, at menneskeheden tager stilling til i de kommende år.

Et nyt studie offentliggjort i tidsskriftet Nature viser nemlig, at vi stadig kan nå at genoprette balancen i verdenshavene og således redde dem, og at vi kan nå det inden 2050. Men det kræver mange ændringer og store beslutninger med tilhørende store konsekvenser at redde verdenshavene.

Pukkelhvalen viser vejen
For at afdække, hvordan vi kan skabe nyt liv i verdenshavene, har forskergruppen kigget nærmere på bestanden af pukkelhvaler. I 1960’erne var pukkelhvalerne nemlig på randen af udryddelse, og det førte til, at der blev indført flere vidtrækkende tiltag for at bevare og genoprette bestanden. Det har vist sig at disse tiltag har virket, og siden 2015 er pukkelhvalen ikke længere udrydningstruet.

Lange udsigter
Der foreslås blandt andet at begrænse fiskeri, mindske forureningen og aktivt hjælpe med at genoprette levestederne. Samtidig kræver det en række tiltag for at modvirke klimaforandringer generelt, hvis vi skal lykkes med at redde verdenshavene.

Gruppen af forskere peger desuden på, at vi kun kan lykkes med genopretningen, hvis indsatsen bakkes op af et globalt samarbejde og betydelige økonomiske investeringer.

Tilmeld din virksomhed til Save The Future og vis dine kunder, samarbejdspartnere og leverandører, at I arbejder ud fra en miljømæssig tankegang som bidrager til forbedring og beskyttelse af verdens klima.

 

Selv de mindste klimatiltag gør en forskel ➔ tilmeld din virksomhed i dag.