En af de helt store syndere for miljøet er byggeri. Materialerne, tiden og måden vi gør det på kan gøre en kæmpe forskel. Men hvad skal der til for at gøre vores boliger mere miljøvenlige. I denne artikel snakker vi kort om det at bygge bæredygtigt, og hvad man selv kan gøre. Læs med nu.

Hvilke fordele er der ved Bæredygtige boliger?

Det giver næsten sig selv. I den lange ende, kan du spare mange penge. Gør dit hus mere energieffektivt. Udskift din energikilde med mere klimavenlige alternativer. Varmeudgifter kan mindskes ved at investere i bedre isolering. Bæredygtige materialer kan være mere holdbare. Du sparer altså på vedligeholdelsen. Mulighederne er mange. Det vigtigste er du gør noget. Ellers ser du ingen resultater. Desuden kan du forbedre indeklimaet og således, i forlængelse af alle de andre forbedringer, forøge værdien af dit hus og opnå en langt højere salgsvurdering.

Solenergi – det store valg

Du tænker på æstetikken af boligen. Det forståeligt. Ingen gider kigge på ”grimme” plader hver dag. Tænk derfor det hele igennem. Hvordan kan i bedst muligt, integrere solpaneler således de følger huset naturlige linjer. Det vil i sidste ende give jer et langt bedre resultat.  Solpaneler er dyre, men på et tidspunkt har du tjent pengene hjem, og bidrager selv med din egen energi og derfra også miljøet! Din bolig er langt mere bæredygtig og du har god samvittighed.

Hold dig fra ikke-bæredygtige materialer

Du vil have materialer du kan genbruge! Helst ikke tagpap, pvc, trykimprægneret træ. Listen er lang. Vælg i stedet naturlige råvarer som lærketræ eller egetræ. Det er måske en del dyrere, men Du redder vores jord og har en bolig du kan være stolt af. Spørg dine venner, søg på nettet. Mange smider materialer ud du kan bruge. Det kan være gratis, det kan være billigt, men det er helt sikkert miljøvenligt. Prøv jer frem.