Skal du til at flytte? Det kan være svært at finde hoved og hale i sådan et stort projekt, men ved at følge denne flytteguide kan du få styr på det meste.

Meld flytning til relevante myndigheder og andet

Når du flytter, har du pligt til at melde det til folkeregistret. Men der er en række andre steder, hvor du med fordel også kan melde det. Så slipper du for at skulle hente vigtig post på din gamle adresse. Tænk godt over alle dem, som bruger din adresse. Det er fx dit arbejde, daginstitutioner, fagforening, diverse foreninger og din bank. Hvis du flytter mere end 15 km kan det også have betydning for din læge, og det kan være nødvendigt at skifte. Desuden skal du huske at ændre navnet på både din gamle og nye postkasse.

Skat og forsikringer

Efter en flytning kan dine skatteforhold have ændret sig, fx kan du have fået kortere på arbejde. Ligeledes kan din forsikringer være blevet billigere hvis du er flyttet sammen med en eller flere andre. Gå derfor din forskudsopgørelser og dine/jeres forsikringer igennem.

Opsig alt unødvendigt

Opsig TV og internet i god tid og afmeld de faste medlemskaber, du ikke længere bruger. Det kan fx være fitnesscenter, forskellige sportsaktiviteter og forskellige streamingtjenester. Når du flytter, ændrer din hverdag sig nok, og du kan hurtigt tilmelde dig igen, hvis du får brug for det.

Desuden er der en række praktiske ting, når du skal flytte. Hvordan skal den gamle og nye bolig gøres klar, og hvordan pakkes ting bedst? Find svarene herunder

Den gamle bolig

Hvis du flytter ud af en lejebolig, er det typisk udlejeren, som står for klargøringen. Måske kan du selv klare visse ting, fx malingen, for at spare penge. Som regel skal du dog selv stå for rengøring af din gamle bolig. Hvordan det præcis forholder sig i dit tilfælde, står i din lejekontrakt, så tag et kig på den inden du går i gang med arbejdet.

Den nye bolig

Det nemmeste, når du skal flytte, er helt klart at flytte direkte fra din gamle til din nye bolig. Der er dog en række ting, du bør tjekke, inden du flytter ind i den nye bolig. Tjek malingen, rengøringen, om alt virker (fx brusere der drypper), og tjek også, om der er skader på inventar, der følger med huset eller lejligheden.

Selve flytningen

Når det kommer til selve flytningen, kan det være en fordel at få fat på et professionelt flyttefirma til at hjælpe dig. Ved de fleste flyttefirmaer kan i aftale hvem der klarer hvad. Du kan fx stå for pakningen og lade dem klare selve flytningen. Ved at hyre et flyttefirma er du sikker på, at flytningen bliver så effektiv som muligt. Og hvis du vælger et godt flyttefirma, har de altid en forsikring der dækker, hvis der skulle ske uheld. Hvis du vælger selv at flytte, skal du sørge for at finde en god, stor bil, så du ikke skal køre for mange gange. Et andet godt råd er at være meget omhyggelig med at notere hvor dine flyttekasser skal hen, så du ikke skal flytte på dem mere end nødvendigt. Det vil sige, at du skal skrive ”køkken” på alt der skal i køkkenet, ”stue”, på alt der skal i stuen osv. Når du er går i gang med at pakke, er det en god anledning til at skille dig af med alt det, du ikke længere har brug for. Kør på genbrugspladsen eller sælg det på loppemarked eller online, fx DBA eller Facebook Marketplace.

Pak en flyttetaske

Pak en taske med det mest nødvendige, så du ikke skal stå og lede store flyttekasser igennem efter din tandbørste. På den måde kan du nemt gå i seng, når du ikke har kræfter til at flytte, samle og pakke ud længere.

Tak dine venner!

Hvis du har været så heldig at få hjælp til at flytte, er det vigtigt at du viser din taknemmelighed. Dette gøres typisk med pizza, når flyttearbejdet er færdigt.