3D-scannere bruges over hele verden til mange forskellige brancher. En 3D Scanner kan bruges inden for ingeniørarbejde, arkitektur, medicin, kunst og endda arkæologi.

Brancher og benyttelse

3D-scannere bruger lasere til at tage millioner af målinger af en genstand eller person, som derefter omdannes til en tredimensionel digital model med software som Rhino eller Fusion 360. Disse modeller kan vise os mere end det, vi ville se på overfladeniveau.

De giver folk mulighed for at se objekter fra alle vinkler, hvilket hjælper ingeniører med at skabe bedre produkter og kirurger med at planlægge operationer, før de udfører dem. Kunstnere bruger dem til at skabe fantastiske skulpturer, der kan ses fra alle vinkler, eller scannes ind i en spilmotor som Unreal Engine, så gamere kan udforske deres kreationer. Arkæologer bruger også teknologien; de har fundet egyptiske mumier med en bemærkelsesværdig bevarelse af hud og hår med omgivende organer intakte ved at scanne resterne, før de blev pakket ud.

Hvad kan scannes og hvilken scanner er bedst?

Mulighederne for, hvad der kan scannes og genskabes, er uendelige, og teknologien bliver kun bedre og bedre. Virksomheder som Artec, NextEngine og Scanner Technologies fremstiller nogle af de bedste scannere på markedet, og heri blandt EinScan Pro HD, og deres produkter anvendes i flere og flere brancher hver dag.

Så hvis du som virksomhed er ude efter at finde en 3D scanner til gavn for din virksomhed og branche, så er der et stort mulighed. Du bør dig sætte dig endog finde ud af, hvilken størrelse der er passende. En blålys scanner kan stå på skrivebordet, hvortil andre kan scanne i større perspektiver.

Hvis du stadig er usikker på, hvad der er bedst for din virksomhed, kan du kontakte MTSRanders eller et lokalt scanningsfirma for at få rådgivning om den bedste scanner til dig. Der er chancer for, at der findes en perfekt scanner derude, som bare venter på at blive brugt i din branche!